Inloggen
Welkom Welkom op de site van de Dutch Field Marketing Association (DFMA). DFMA is de branchevereniging voor bedrijven die zich bewegen in de Nederlandse field marketing industrie. Op deze website leest u wat wij voor u kunnen betekenen.
Codes DFMA staat voor zelfregulering van de sector fieldmarketing. De bedrijven die in DFMA verenigd zijn hebben collectieve afspraken gemaakt op het gebied van o.a. kwaliteit, wetgeving en uniformiteit in offertes. Lees meer hierover onder ‘codes’.

DFMA Nieuwsbrief

Laat uw naam en email achter en ontvang de laatste nieuwtjes rondom DFMA en haar leden

Agenda

Steeds meer fabrikanten passen character merchandising toe


Steeds meer fabrikanten voorzien hun verpakkingen en campagnes van succesvolle tekenfilmfiguren en andere characters. Koen Vroman, sales & licensing manager bij Studio 100, meent dat kinderproducten zich uitstekend lenen voor een character. Studio 100 beheert de rechten op figuren als Kabouter Plop, Samson & Gert, Het Huis Anubis en Mega Mindy.

 

Angela Weghorst, senior consultant bij marktonderzoeker en adviesbureau IPM Kidwise, constateert dat kindermarketing de afgelopen tien jaar snel volwassen is geworden. Zowel kinderen, jongeren als gezinnen beseffen dat ze als interessante doelgroep worden gezien. Ze zijn `marketingwise` geworden en verwachten continue variatie en innovatie en kiezen voor producten die werkelijk tegemoet komen aan hun behoeftes. Als producten zijn verbonden aan een character, stralen ze meer waarde uit en verhoogt het hun herkenbaarheid.

 

Uit onderzoek blijkt dat onder kinderen in de schoolgroepen 4 tot en met 6 SpongeBob het favoriete character is, gevolgd door Het Huis Anubis en Donald Duck. Bij jongere kinderen in groepen 1 tot en met 3 wint Dora het van SpongeBob en Diego, terwijl kinderen uit groepen 7 en 8 Harry Potter prefereren boven Het Huis Anubis en Avatar.

 

 

Gebaseerd op: Supermarkt (29-4-2009)

© Profnews 2009

Heeft u vragen

Bel mij terug

(0315) 641 151

Fax: (0315) 641 154

DFMA secretariaat | Postbus 324 | 7000 AH | Doetinchem