Inloggen
Welkom Welkom op de site van de Dutch Field Marketing Association (DFMA). DFMA is de branchevereniging voor bedrijven die zich bewegen in de Nederlandse field marketing industrie. Op deze website leest u wat wij voor u kunnen betekenen.
Codes DFMA staat voor zelfregulering van de sector fieldmarketing. De bedrijven die in DFMA verenigd zijn hebben collectieve afspraken gemaakt op het gebied van o.a. kwaliteit, wetgeving en uniformiteit in offertes. Lees meer hierover onder ‘codes’.

DFMA Nieuwsbrief

Laat uw naam en email achter en ontvang de laatste nieuwtjes rondom DFMA en haar leden

Agenda

Mascara is nieuwe economische graadmeter


Mascara is de nieuwe economische graadmeter. Daarmee vervangt mascara de lipstick. In tijden van crisis werd altijd de zogeheten lipstick-index gebruikt. Deze index werd in 2001 in het leven geroepen door Leonard Lauder. De index hoort bij de lipstick-theorie dat in tijden van economische recessie de verkoop van lipstick omhoog gaat.

 

Reden hiervoor is dat lipstick een opvallend maar tegelijk ook een goedkoop product is. Daarmee kan veel effect behaald worden tegen weinig geld. Tijdens de huidige economische recessie blijkt echter de verkoop van lipstick niet toe te nemen maar zelfs te dalen. Volgens marktonderzoeker Nielsen is de verkoop van lippenstift in de eerste maanden van dit jaar in Nederland zelfs 7% minder dan in dezelfde periode in 2008. Volgens Dagblad De Pers is lipstick daarmee de enige productgroep in make-up met een daling.

 

Tijdens de Grote Depressie in de jaren `30, in de jaren `90 en na 11 september 2001 steeg de verkoop van lipstick nog wel. De positie van lipstick als verkoopmiddel is overgenomen door mascara. In de eerste paar maanden werd in Nederland voor 12% meer mascara verkocht. Foundation staat met een plus van 10% op de tweede plaats. De theorie van Lauder blijft echter deels overeind, omdat vrouwen nog steeds uitgaven aan make-up compenseren met bezuinigingen op kleding.

 

 

Gebaseerd op: Drogisten Weekblad (25-4-2009)

© Profnews 2009

Heeft u vragen

Bel mij terug

(0315) 641 151

Fax: (0315) 641 154

DFMA secretariaat | Postbus 324 | 7000 AH | Doetinchem